Spectaculaire opening GOGBOT2010

De Franse meesterproducer Etienne de Crécy (onder andere bekend van zijn werk met Air en Daft Punk) tekende gisteravond op een volgepakte Oude Markt in Enschede voor de spectaculaire aftrap van GOGBOT2010 Festival.

Terwijl op het plein rond de Grote Kerk een rijkgeschakeerde waaier aan kunst en performance te beleven was, trok De Crécy met zijn melodieuze electro fiks van leer. Zijn show was echter niet alleen een lust voor de oren. Het Parijse 1024 Architecture toonde op de CUBE-constructie wat hightech videomapping tegenwoordig mogelijk maakt. Hun post-moderne lichtarchitectuur contrasteerde prachtig met de ronde kerkramen naast het podium.

De Crécy’s show toonde meteen de kracht van het thema van GOGBOT2010. Hoezeer kun je geleefd worden door machines? Of door je mobiele telefoon met filmfunctie? Letterlijk honderden mensen keken niet zélf naar het podium, maar via het schermje van hun telefoon. Opnemen en delen met thuisfront of internet; is dat tegenwoordig belangrijker dan de onmiddellijke ervaring live? Vragen die ongetwijfeld verder tijdens het festival in verschillende vormen de revue zullen passeren.

Voor nu: we kijken even naar de beelden….

Advertenties

Een Reactie op “Spectaculaire opening GOGBOT2010

  1. Aiiit!

    Was mie cool heuj!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s